top of page

BOEKEN

Schimmen in de nacht.jpg
SCHIMMEN IN DE NACHT

 

Dan ziet ze het weer, een gedaante die als een hagedis tegen de gevel aangedrukt in haar richting sluipt. June is doodsbang…

 

Wanneer June, die zelf geen grootouders heeft, met de klas een bezoek brengt aan een rust- en verzorgingstehuis, ontmoet ze de ietwat vreemde en behoorlijk vergeetachtige August. Al snel sluiten ze vriendschap en voor June voelt het alsof ze eindelijk een opa heeft, ook al moppert August vaker dan dat hij blij is. Maar er gebeuren vreemde dingen in het rusthuis. Bijna dagelijks verdwijnt er iets en de bejaarde man voelt zich er allesbehalve veilig. Samen met June gaat hij op zoek naar de ongrijpbare dief. Ze moeten hem vinden voor die Augusts meest kostbare bezit in handen krijgt.

 

De Oehoe-reeks brengt toegankelijke, avontuurlijke en humoristische verhalen met doodgewone helden in de hoofdrol.

Viruskillers.jpg
VIRUSKILLERS

Als Kasper een uitnodiging krijgt om naar de eerste virusvrije school ter wereld te gaan, weet hij met zijn enthousiasme geen blijf. Er worden maar veertien kinderen gekozen en hij is erbij! De school is streng beveiligd en robots geven er les zodat virussen geen kans krijgen. Kasper wordt al snel beste maatjes met Naomi, maar dan ontdekken ze dat er iets niet pluis is. Niet iedereen heeft even goede bedoelingen en dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de hele wereld gevaar loopt. Wie kunnen ze vertrouwen en vooral … wie niet? En wat is er aan de hand met robotleerkracht Romina?

Vampier zonder tanden.jpg
VAMPIER ZONDER TANDEN

Vladi gaat gebukt onder een groot familiegeheim en dat heeft alles te maken met zijn zonderlinge opa. Aan zijn beste vriendin, Lina, wil hij dat geheim wel verklappen, maar dan zal hij ervoor moeten zorgen dat zij geen gevaar loopt. Als ze samen in een bestelbusje vertrekken naar Roemenië vallen ze van de ene verrassing in de andere. Vooral ‘s nachts dreigt het gevaar …

EN IK DAN 3_COVER.jpg
En ik dan? 3

Na hun bewogen voorjaarsvakantie in Tenerife, blijft Emma de zomer voor haar zestiende verjaardag gewoon thuis. Haar vader is namelijk voor de eerste keer uitgenodigd op de boekenbeurs en daar is hij naar goede gewoonte behoorlijk zenuwachtig voor. Wanneer blijkt dat een oude bekende uit Tenerife, de Amerikaanse auteur Mary Evangelatos, ook een bezoek aan Antwerpen plant, verliest Emma’s vader al snel helemaal de pedalen.

 

Van een vader en bekroond auteur zou je verwachten dat die met de nodige nuchterheid in het leven staat. Niet dus. Terwijl Emma samen met haar beste vriendin Amira een zomer dichtbij huis beleeft, lijkt haar vader zichzelf aan een steeds gênantere verjongingskuur te onderwerpen. Serieus: wie is hier nu de puber?

 

Kun je een leeftijdsverschil van pakweg dertig jaar zomaar overbruggen? Hoe slaag je er als bijna zestienjarige in om niet constant beschaamd te zijn voor de dingen die je vader doet en zegt? Hoe ga je om met een vader die soms meer op een puber lijkt dan jij zelf? Vragen genoeg voor een derde doldwaas, hilarisch avontuur.

EN IK DAN 2_COVER.jpg
En ik dan? 2

Na hun bewogen reis naar Californië heeft Emma’s vader zijn grote droom waargemaakt. Hij heeft een boek geschreven over hun Amerikaanse avontuur. Nu hij uitgenodigd wordt op een schrijverscongres op Tenerife vraagt hij zijn dochter om weer met hem mee te gaan. Een buitenkansje voor Emma om opnieuw een fantastische reis te mogen maken. Maar als ze gedacht had dat haar vader zich wat minder neurotisch, zeg maar een klein beetje normaler zou gedragen, dan slaat ze de bal toch echt mis. Wie van de twee is nu eigenlijk de puber? Gelukkig zorgt het zonnige eiland voor voldoende afleiding.

 

Kun je een leeftijdsverschil van pakweg dertig jaar zomaar overbruggen?

Hoe slaag je er als vijftienjarige in om niet constant beschaamd te zijn voor de dingen die je vader doet en zegt?

Hoe ga je om met een vader die soms meer op een puber lijkt dan jij zelf?

Vragen genoeg voor opnieuw een doldwaas, hilarisch avontuur.

En ik dan?

Voor haar veertiende verjaardag krijgt Emma hét cadeau van haar leven. Haar vader, die zijn gezin zeven jaar eerder heeft verlaten, neemt haar mee op een reis naar de Verenigde Staten. Mams is iets minder enthousiast, maar Emma is door het dolle heen. Maar is dit geschenk wel zo mooi als het lijkt? Kent Emma haar vader wel goed genoeg om alleen met hem op reis te gaan? Misschien is de terughoudendheid van haar moeder niet helemaal onterecht...

Hoe vergeef je iemand die je op je zevende zomaar in de steek heeft gelaten? Kun je zeven lange jaren van bitter weinig contact uitwissen met een reisje?

Humor en scherpe confrontaties vormen de ingrediënten voor de zoektocht naar een antwoord op deze vragen.

531591_194_Donkeregetallen.jpg
De Donkere Getallen 8:
Het Stof van de Tijd

Geen tijdreizen meer, geen berekeningen met donkere getallen meer. Beloofd is beloofd!

Harry de Wilde heeft zich aan zijn belofte gehouden, maar wanneer zijn vriendinnetje Maureen ineens op mysterieuze manier verdwijnt, liggen de kaarten anders. Wat is er gebeurd? Werd ze ontvoerd? Wie zit er achter haar verdwijning? Plots lijkt Harry wel heel veel vijanden te hebben en die denken allemaal maar aan één ding: WRAAK!

Op de plaats waar verleden, heden en toekomst op één punt samenkomen, wacht een opdracht die zal beslissen over leven en dood. Meer nog, het voortbestaan van de aarde hangt af van één enkele ingewikkelde rekensom!

9789463831864_3D.png
De Donkere Getallen: verzamelbox

Harry de Wilde is een echte kei in rekenen en daardoor komt hij in het WITCH in Engeland terecht, een school voor hoogbegaafde kinderen.

De leerkrachten daar zijn verre van gewoon, om niet te zeggen dat ze zich erg vreemd gedragen, en de sfeer is er ronduit geheimzinnig. Als Harry daar leert rekenen met donkere getallen, kan hij niet vermoeden dat dit het begin betekent van een reeks ongelofelijke en levensgevaarlijke avonturen.

Deze reeks is een mengeling van spanning, avontuur en een flinke dosis humor in een wervelende reis door de tijd.

 

Elk van de 8 delen kan apart gelezen worden.

COVER_Gewoon mezelf.jpg

 

GEWOON MEZELF

 

‘Maak niet dezelfde fout als ik, Lander. Als je denkt dat hij het waard is, ga er dan voor.’
 
Lander valt op jongens. Dat weet hij gewoon, ook al is hij nog nooit echt verliefd geweest. Maar als Lars, met zijn blonde krullen en blauwe ogen, zijn nieuwe klasgenoot wordt, weet hij met zijn gevoelens geen blijf meer. Maar hoe moet hij duidelijk maken wat hij voelt? Hoe raakt hij af van de onzekerheid die hem bijna letterlijk verlamt?
En dan is er nog die andere nieuwe, Noémie. Zij heeft op alles een antwoord en laat niet met zich sollen. Noémie is, zeg maar, niet gewoon.
Drie jongeren op een belangrijk kruispunt in hun leven. Zij kunnen maar één ding doen: zichzelf zijn …

9789463830140_OHV.jpg
Gewoon Verliefd

Laat me het zo stellen: als de directie het nodig vindt om een jonge stud op ons los te laten, sta ik niet in voor de gevolgen. Ik weet nu al dat Engels dit jaar mijn lievelingsvak wordt. Mark my words!

Hij is jong, knap, goed gebouwd en leraar.

Zij zijn nog jonger, ze voelen zich vrij... en ze zijn zijn leerlingen.

Wanneer de nieuwe leraar Engels de klas binnenstapt, doet hij ongewild heel wat hormonen op hol slaan. Sommige meisjes tonen ineens wel heel veel interesse. Vooral queen Charlotte heeft haar zinnen op hem gezet.

Maar hij weet wat hem te doen staat. Hij bewaakt zijn grenzen... én het geheim dat hij met zich meedraagt.

9789461317339_OHV.jpg
Gewoon Gevoelig

Binnen twee maanden word ik vijftien, volgens de meisjes in mijn klas de hoogste tijd om verliefd te worden. Wie dan nog geen vriendje heeft gehad, wordt bestempeld als een totale loser...

Hoogsensitief zijn is niet altijd een cadeau. Zo ervaart Flo het feit dat ze veel meer voelt dan anderen, fysiek, maar ook emotioneel. Daardoor is ze toch wel een beetje een buitenbeentje in de klas, wat dan weer de nodige spot met zich meebrengt. Maar Flo heeft niet het karakter om bij de pakken te gaan neerzitten. Zo goed en zo kwaad als het ging, heeft ze geleerd om met haar hooggevoeligheid om te gaan. 

Gewoon Leven​

 

Mijn vader en moeder hebben altijd voor me gezorgd en doen dat nog steeds, elke dag weer. Zij zijn de twee enige absolute zekerheden in mijn leven. Maar zelfs dat staat nu op losse schroeven.

Romy leidt het leven van vele vijftienjarige meisjes. Anders wordt het wanneer de sfeer in huis plotseling omslaat, alsof er een schaduw over hun anders altijd zo veilige gezin is gevallen. Ze weet zeker dat er iets aan de hand is, maar heeft de moed niet ernaar te vragen.

En dan is er nog die jongen uit de hogere klas. Elke keer wanneer ze hem ziet, lijkt het wel alsof een kikker gekke sprongen maakt in haar buik. Ineens is Romy’s leven ingewikkeld geworden… heel ingewikkeld.

Gewoon Anders

Samuel is zwaar autistisch. Hij spreekt niet en vermijdt elke vorm van contact. Wanneer Rani zijn nieuwe buurmeisje wordt, verandert er echter iets. Rani kan prachtig zingen. Met de klank van haar stem bereikt ze iets waar anderen niet in slagen: ze komt binnen in Samuels stille wereld.

Al te vaak worden mensen met de een of andere afwijking bestempeld als nutteloos voor de samenleving, want ze zijn niet normaal. Toch hebben ook zij hun kwaliteiten: ze zijn gewoon anders.

Gewoon Anders is een boek dat je raakt tot in het diepst van je ziel...

9789463831727_OHV.jpg
Gewoon Kwetsbaar

"Een droom hoeft niet altijd een droom te blijven, zegt men. iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn.  En ik dan? ben ik dan zo afschuwelijk dat niemand van me houdt? Zelfs op plaatsen waar je oever de hoofden kunt lopen, voel ik me nog alleen. Ik wou dat ik dood was..."

 

Met dit dagboekfragment begint het verhaal van Yana. Ze is vijftien en woont bij haar moeder. Op school wordt ze voortdurend gepest. Zelfs thuis op haar kamer is ze niet veilig; het internet opent immers alle deuren. Haar situatie lijkt hopeloos…

HART VAN GOUD

Ik ga helemaal op in mijn muziek. De golven stromen door me heen en ik heb het gevoel dat ik één ben met mijn instrument. Zo moet het ongeveer klinken in de hemel. En dan is daar die verkeerde noot. Opnieuw! En weer die verkeerde noot. Opnieuw! Hoe vaker het mislukt, hoe meer ik me opwind, hoe bozer ik word. Ik kan maar niet accepteren dat ik dit lied niet kan spelen zoals het hoort. Ik vloek als een ketter. Ik wil niet dat het morgen lukt, het moet nu lukken. Falen mag niet, zeker niet op de saxofoon. Ik wil iets betekenen, ik wil goed zijn! 

Hoe voelt het als we dood zijn? Doet het pijn? Weten we nog iets? Of zijn we helemaal weg? Jonas Bols was pas dertien toen hij het leven verloor in een tragisch ongeluk. Hij kijkt heel openhartig terug op zijn leven en geeft de lezers van dit boek – vaak met een knipoog – een gouden raad:  geniet van het leven! 

Dit boek kwam tot stand via gesprekken met de ouders, de zus en de vrienden van Jonas. Het is een eerbetoon aan een bijzondere jongen die veel te vroeg is gestorven.

9789461319159_OHV.jpg
Tot Later​

Een dramatisch ongeluk maakt een plots einde aan het leven van Jonas, nauwelijks enkele dagen na zijn dertiende verjaardag. Bij zijn aankomst ‘hier-ergens-tussenin’ blikt hij terug op zijn leven en zijn omgeving. Het resultaat is tegelijkertijd grappig en ontroerend. Acht jaar later is er heel wat veranderd. Zijn familie is doorgegaan – ze moesten wel – en zijn vrienden van toen zijn jonge volwassenen geworden. Maar ook Jonas is niet blijven stilstaan. De plek waar hij nu is, is veel ‘levender’ dan we op het eerste gezicht zouden denken...

Iedereen vraagt zich wel eens af of er leven is na de dood. Waar gaan we naartoe? Wat gebeurt er? Hoe is het daar? Wat als we al die informatie konden krijgen van iemand die daar nu is...?

 

Voor iedereen die ooit iemand heeft verloren, voor iedereen die iemand mist, is Tot Later een bron van troost en inspiratie, en vooral van hoop... veel hoop.

Eilanden: De Profetie

Het eeuwenoude eiland waar Thom en Jari opgroeien ligt volledig geïsoleerd in het midden van een eindeloze oceaan. Ze genieten in alle rust van het vangen van krabben, het uitvoeren van hun traditionele rituelen en hun prille vriendschap met de beeldschone Enea. Maar als er op een dag aan de horizon een ander eiland opdoemt, komt er een einde aan hun zorgeloze dagen. In allerijl wordt alles in gereedheid gebracht om de bezoekers op gepaste wijze te ontvangen. Want volgens de eeuwenoude profetie hoort hun eigen eiland met dit eiland te versmelten. En dan breekt het lang verwachte moment aan van de ontmoeting met de nieuwkomers… Maar zijn deze nieuwskomers wel wie ze lijken?

De Profetie is het eerste deel van een indrukwekkend fantasy-epos, waarin zowel de mens als de natuur alles dreigen te vernietigen. Alle hoop is gevestigd op de kracht en de moed van twee gezworen vrienden. Maar het gevaar dreigt van alle kanten…

Eilanden: De Gave

Thom en Jari zien hun leeggeplunderde eiland langzaam verdwijnen achter de horizon. Ze zijn begonnen aan een gevaarlijke reis om de eilandbewoners terug te vinden, dwars over de onvoorspelbare zee. Op een dag zien ze land aan de horizon opdoemen… Tegen hun verwachtingen in komen ze oog in oog te staan met een woest volk, geregeerd door krijgshaftige vrouwen. De kans om de andere eilanders ooit terug te vinden lijkt kleiner dan ooit. Intussen zet Enea voet aan wal op Zeneria. Het lot dat haar daar te wachten staat is misschien wel erger dan de dood…

Na Eilanden: De profetie wordt in dit tweede deel van de Eilanden-trilogie de spanning stelselmatig opgedreven. De wereld blijkt veel groter dan de eilanders ooit hadden kunnen vermoeden en langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Dit is het vervolg van een adembenemend fantasy-epos dat al duizenden lezers aan hun stoel kluisterde.

Eilanden: Zeneria

De wereld is veel groter dan Thom en Jari ooit hadden kunnen vermoeden. Dankzij de hulp van de krijgshaftige strijdsters van Cahaya slagen ze erin Zeneria, het grote moederland, te bereiken. Maar dat is nog maar het begin van een misschien wel onmogelijke opgave. Zullen ze erin slagen de machtige Skyrth omver te werpen? En waar is Enea? Komen ze op tijd om haar leven te redden?

In dit slot van de indrukwekkende Eilanden-trilogie wordt de lezer ondergedompeld in een kolkende stroom van actie, verraad en dodelijke intriges. ‘Zeneria’ zal je nooit meer loslaten…

De Poortwereld: De Storm

​Na de plotse dood van hun moeder komen Nina en Elias in een weeshuis terecht. Daar voelen ze zich vreselijk ongelukkig. Elias besluit om te ontsnappen. Hij wil met zijn zus naar een plaats waar ze zich weer goed kunnen voelen. Maar als ze midden in een bos terechtkomen in een vreemd, oud landhuis met zonderlinge bewoners, wordt al snel duidelijk dat er overal gevaar loert. Zonder dat ze het beseffen gaan ze door een geheimzinnige Poort. Vanaf dan is er geen weg meer terug …

Dit is deel 1 in de fantasy-reek De Poortwereld. 

Elk boek bevat indrukwekkende graphic novel illustraties van Rik Willemen.

De Poortwereld: Het uur van de weerwolf

Elias wil op zoek gaan naar zijn zus Nina, die hij heeft moeten achterlaten in de Poortwereld. Maar het wachten op de juiste storm om de Poortwereld binnen te dringen duurt lang, veel te lang. En zelfs als hij erin zou slagen, hoe moet hij Nina dan vinden? Niemand zal hem willen helpen, want de macht van de Grijze Heks is onaantastbaar. Wie haar trotseert, speelt met zijn leven. Misschien biedt het Mistland een oplossing, maar dan moet Elias wel een gevaar in de ogen kijken dat zo mogelijk nog groter is: de dodelijke hingnáku shung manitu! In het bloedstollende tweede deel van de Poortwereld-serie voert Luc Descamps je mee naar een land dat zijn geheimen verbergt achter een waas van dichte mist. En maar goed ook, want wie de gevaren van het Mistland in de ogen kijkt, slaapt niet meer …

De Poortwereld: Het offer

Elias en zijn vriend Wolf zijn op weg naar de schuilplaats van de Grijze Heks. Om Nina te redden ziet Elias maar één mogelijke weg: dwars door het Dampende Moeras. Zelfs de walgelijke schepsels van het Mistland wagen izch hier niet en daar hebben ze een goede reden voor: in dit gebeid is de dood heer en meester. Het wordt gevaarlijk en Elias krijgt de raad terug te keren. Maar hij weigert want hij wil zijn zus redden. Ze is de enige familie die hij heeft.

Pas als Elias en Wolf het Dampende Moeras betreden hebben, merken ze dat het gevaar van een kant komt waar ze het helemaal niet verwachtten ...

Deel 3 in de Poortwereld-reeks

De Poortwereld: De witte heks

Na de doortocht door het Dampende Moeras is er maar één manier om Nina en Tizza te redden: binnendringen in het bolwerk van de Grijze Heks. Maar kunnen Elias, Wolf en Luna het opnemen tegen de magie van Indràke? In haar eigen omgeving is zij immers oppermachtig, en op hulp lijken de kinderen helemaal niet meer te kunnen rekenen. Gewapend met weinig meer dan hun eigen moed moeten ze hopen op een mirakel om in hun opdracht te slagen.

In dit vierde en laatste deel van De Poortwereld bereikt de spanning een ronduit zenuwslopend niveau. 

Heaven can wait: Reizigers

Het lot van Anjelka en Christopher wordt op een vreemde manier verbonden wanneer ze elkaar op hun verjaardag voor het eerst ontmoeten. 
Ze kunnen elkaar niet vergeten en omdat geen van beiden weet waar de ander woont, gaan ze naar elkaar op zoek. Maar er is iets vreemds aan de hand met Christopher. Geregeld wordt hij getroffen door felle, verblindende lichtflitsen waardoor hij even van de wereld is. Wie zijn de geheimzinnige figuren die Christopher voortdurend gadeslaan? En wat willen ze van hem?

Reizigers is het eerste deel van een bevreemdend verhaal dat de wereld zoals wij hem kennen volledig op zijn kop zet. Als je altijd al dacht dat we hier alleen zijn, zal je je mening misschien moeten herzien. Maar om dát te begrijpen, moet je eerst doodgaan...

Heaven can wait: Jagers​

 

De spanning stijgt in het tweede kwadrant nu de opstandige reiziger Valdert het Niemandsland is binnengedrongen. 
Wachters hebben Anjelka ontvoerd en leiden haar mee het Niemandsland in om Valdert te lokken. Maar jagers van het derde kwadrant liggen op de loer en hebben zo hun eigen redenen om het meisje in handen te krijgen. Het derde kwadrant is een onherbergzame wereld die wordt overheerst door haat en jaloezie. Het lijkt onmogelijk voor Valdert om Anjelka heelhuids uit deze wereld te krijgen. De enige mogelijke uitweg: het vierde kwadrant!
Dit tweede deel van Heaven can Wait leidt L de lezer verder in de mysterieuze wereld na de dood. De vier kwadranten ontplooien zich volledig en vormen het toneel voor een razend spannend slot van dit fantasy-epos.

9789462346086_OHV.jpg
VERKEERD MOMENT, VERKEERDE PLAATS

Drie dagen voor Kerstmis komt Eva met haar fiets onder een auto terecht. De chauffeur pleegt vluchtmisdrijf en laat haar voor dood achter. Ruim zeven weken later ontwaakt Eva uit een diepe coma. En dan begint een lange strijd die Eva dagelijks moet leveren in het revalidatiecentrum Pulderbos. Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren zoals spreken, lopen, denken, moet ze plots helemaal opnieuw aanleren.

Dit waargebeurde verhaal toont de enorme moed van een meisje dat weigert om op te geven.

OPGEFOKT!

Meisjes, drank en razendsnelle scooters, meer heeft Kenneth niet nodig om gelukkig te zijn. Zijn vrijheid gaat boven alles en hij laat zich door niemand de wet dicteren. 

Tegen tweehonderd per uur raast hij door het leven en niets of niemand kan hem tegenhouden. Of toch...?

ANGELDUST

EEN LIED VOOR DE STERREN

Heather is een onbezorgde tiener die vreugde vindt in boeken en muziek. Daar komt bruusk verandering in wanneer ze wordt uitgenodigd op een feestje waar ze de zonderlinge Jimmy leert kennen. Hij opent een heel nieuwe wereld voor haar...

"https://www.freepik.com/free-vector/stack-of-books-graphic-illustration_2632998.htm. Designed by Rawpixel.com
Titel

Flaptekst

"https://www.freepik.com/free-vector/stack-of-books-graphic-illustration_2632998.htm. Designed by Rawpixel.com
Titel

Flaptekst

"https://www.freepik.com/free-vector/stack-of-books-graphic-illustration_2632998.htm. Designed by Rawpixel.com
Titel

Flaptekst

"https://www.freepik.com/free-vector/stack-of-books-graphic-illustration_2632998.htm. Designed by Rawpixel.com
Titel

Flaptekst

"https://www.freepik.com/free-vector/stack-of-books-graphic-illustration_2632998.htm. Designed by Rawpixel.com
Titel

Flaptekst

bottom of page